Detalii optimizare si promovare site web

Ce presupune optimizarea unui site?

SEO – OPTIMIZARE PENTRU MOTOARELE DE CAUTARE

Iti alegi cuvintele cheie si frazele, iar noi te vom plasa in topul principalului motor de cautare - GOOGLE.
Optimizarea este o activitate continua si costisitoare. Miza insa, este enorma; din mii sau chiar milioane de site-uri concurente singurele care beneficiaza de trafic de pe Google sunt doar cele listate pe primele pagini.
Studiile efectuate in domeniu arata ca 70-80% din traficul unui site este realizat prin intermediul motoarelor de cautare iar restul de 20-30% prin publicitate.Google, Yahoo si MSN domina cautarea pe Internet. In SUA Google e folosit in proportie de 47,5%, Yahoo 28,1% si MSN 10,6%.
In Romania peste 95% dintre cautari se fac cu Google.
SEO - Search Engine Optimization - este o abreviere pentru Optimizare pentru Motoare de Cautare.
SEO este o forma de marketing online. SEO este procedeul de a face o pagina web si continutul sau sa fie cat mai relevante, atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru vizitatorii interesati de profilul siteului dumneavoastra. SEO este o unealta de marketing relativ recenta, care, pusa corect in practica, va ajuta sa ii transformati pe vizitatorii siteului dumneavoastra in clienti.
Motoarele de cautare (google, yahoo, msn, altavista, alexa, jeeves, etc.) aflate intr-o continua competitie folosesc propriile metode pentru a indexa un site. Unele motoare de cautare se concentreaza asupra textului continut de site; altele citesc meta-tag-uri in care se gasesc informatii despre site, dar cele mai multe motoare de cautare folosesc o combinatie intre continutul paginii, meta taguri, popularitatea linkului, etc. pentru a determina importanta si implicit locul site-ului in listarile lor.

Ce presupune promovarea unui site?

SEM – MARKETING SI PUBLICITATE PE MOTOARELE DE CAUTARE

Aceasta presupune ca optimizarea onsite este incheiata. Este bine / corect sa se astepte circa 2 luni dupa SEO pentru ca efectele (stabilizarea) acestei optimizari sa fie finale.

Optimizarea offsite, asa cum e si numele, se desfasoara in afara siteului, si nu presupune interventii asupra codului paginii. Aceasta optimizare se face pentru fiecare cuvant cheie in parte. Se poate face simultan pentru mai multe cuvinte deodata sau succesiv. Se poate chiar face cu diferiti colaboratori simultan.
In esenta, se constata pozitia unui cuvant cheie la sfarsitul optimizarii SEO, se stabileste unde se doreste sa se ajunga pentru respectivul cuvant / expresie, se face o analiza a concurentei pe cuvanntul respectiv si o oferta concreta.

Marketingul online presupune (printre altele) popularizarea siteului pe directoare, bloguri, forumuri, site-uri de stiri, schimb de linkuri in 2 sau 3 etc. Pentru expresiile "tari" (cu numar de cautari lunare de peste 30.000) e nevoie si de reclama platita, bannere pe siteuri relevante din domeniu etc. Costurile depind esential de cuvantul cheie ales, de pozitia la finalul SEO si pozitia dorita. Oferta concreta se poate face doar dupa o analiza amanuntita. Durata este de asemenea variabila, noi recomandam sa se faca pe minim 2 luni / cuvant , recomandam 4 luni, ideal 6 luni . Este posibil si dupa aceasta perioada sa fie costuri de mentinere pe pozitia ajunsa, dar care sunt la max 20% din costul lunar al optimizarii.

Tot la SEM intra si campania AdWords de la Google. Desi unii sustin ca optimizarea se bate cap in cap cu campania AdWords, noi suntem de parere ca fiecare are "clientii" fideli. Daca majoritatea dintre cei care cauta pe internet nici nu "vad" anunturile AdWords, exista un grup de utilizatori care nici macar nu fac diferenta intre ele. Pentru a nu pierde clienti / cumparatori va recomandam si o campanie AdWords cu buget controlat si cuvinte cheie alese cu atentie.