Detaliere pasi proces de optimizare si promovare site web

Pasul 1 – Audit general al site-ului

Descriere

Audit-ul general al site-ului reprezinta un studiu aprofundat al structurii si continutului atat din punct de vedere estetic, al usabilitatii dar si din punct de vedere tehnic (viteza de incarcare, compatibilitate cross-browser si cross-resolution).

Scop

Identificarea starii actuale a site-ului inainte de inceperea oricarei actiuni de optimizare si/sau promovare.

Rezultate

Clientul va primi un raport scris in care este descrisa pe capitole starea site-ului, precum si recomandari si solutii de remediere a eventualelor probleme de programare si usabilitate, astfel:

  • URL-uri (adrese pagini: structura, continut)
  • Elemente meta (titluri, descriere, cuvinte cheie si altele)
  • Pagini 404 (redirectare in caz de scriere gresita a unei adrese)
  • Verificare cod HTML si CSS pentru compatibilitate W3 – standard-ul web actual
  • Existenta elementelor de usabilitate: harta site, cale de navigare si altele

Pasul 2 – Audit comparativ pe cuvinte si expresii cheie

Descriere

In urma unei discutii cu clientul, se identifica cele mai relevante 5 cuvinte sau expresii cheie dupa care site-ul web ar trebui sa fie bine pozitionat in principalele motoare de cautare. Specialistii nostri vor efectua un audit comparativ intre site-ul clientului (pagina cea mai relevanta) si cele mai bine plasate 9 site-uri concurente in Google pe fiecare dintre cele 5 cuvinte sau expresii cheie.

Scop

Identificarea comparativa elementelelor care determina pozitionarea in Google pentru situatiile studiate.

Rezultate

Clientul va primi un raport scris in care este descris foarte detaliat (35 de capitole) fiecare element de optimizare (de la continut si cuvinte cheie in titlu, pana la reteau de link-uri de pe net precum si de pe site-urile de socializare). Pentru fiecare capitol se face un scorig procentual, astfel avand o imagine foarte clara a situatiei site-ului raportata la cei mai bine clasati concurenti de pe internet.

De asemenea, pentru fiecare capitol sunt propuse si descrise rezolvari ale problemelor astfel incat scoring-ul si implicit pozitia site-ului sa se imbunatateasca.

Pasul 3 – Lucrari asupra site-ului web

Descriere

In urma pasilor 1 si 2 se stabileste o lista de lucrari de efectuat asupra site-ului web. Acestea pot merge de la simple modificari/completari ale codului si continutului pana la o refacere totala a siteului (de structura/cod si de continut/imagine)

Scop

Rezolvarea problemelor identificate la pasii anteriori, astfel incat actiunile de promovare sa aiba efect si rezultate rapide.

Rezultate

Site-ul web va indeplini toate conditiile necesare de functionalitate, usabilitate si optimizare pentru ca se poata realiza o promovare eficienta.

Pasul 4 – Promovare initiala "naturala"

Descriere

Acest tip de promovare presupune efectuarea unei serii de actiuni:

  • Inscriere in cele mai bine pozitionate 100 de motoare de cautare si portale de pe internet
  • Realizarea unui program de link-exchange cu alti clienti IRDA Systems si partneri ai dumneavoastra
  • Introducerea unor articole pe retele de socializare si de blog-uri
  • Introducerea unei pagini in YouTube

Scop

Pozitionare buna in motoarele de cautare in mod "natural", adica fara sa se plateasca direct catre acestea, ci afisarea sa se faca cat mai sus in lista obisnuita de rezultate, nu in cele sponsorizate.

Rezultate

Site-ul web va creste treptat ca si pozitionare in principalele motoare de cautare (Google, Yahoo si altele).

Pasul 5 – Management de campanii platite AdWords

Descriere

Google AdWords este o metoda rapida si simpla de a face publicitate pe Google si pe site-urile de publicitate partenere ale acestuia. Anunturile AdWords sunt afisate alaturi de rezultatele de cautare pe Google, ca si pe site-urile de cautare si de continut din Reteaua Google aflata în continua dezvoltare, care include site-uri Web ca AOL, EarthLink, HowStuffWorks si Blogger. Beneficiind de cautari pe Google si de afisari de pagina în Reteaua Google în fiecare zi, anunturile dvs. Google AdWords vor ajunge la o audienta vasta.

Scop

Atragerea de vizitatori, posibili clienti pe site-ul dumneavoastra prin plasarea de anunturi platite in reteaua Google.

Rezultate

Vizitatori siguri, raportati de sistemul Google Analytics.

Pasul 6 – Contract de mentenanta si promovare lunara

Descriere

In cadrul acestui contract, echipa noastra asigura suport si monitorizare a site-ului, efectuand din mers actiuni de adaptare a site-ului la diferite evolutii in motoarele de cautare, precum si modificari de continut si structura solicitate de client. Inscrieri in portale de afaceri gen bizoo.ro, clubafaceri.ro

Scop

Atragerea de vizitatori, posibili clienti pe site-ul dumneavoastra prin plasarea de anunturi platite in reteaua Google.

Rezultate

Mentinerea site-ului cu informatii actualizate la zi, dar si mentinerea si imbunatatirea continua a pozitiilor in motoarele de cautare.