Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; HTMLCleaner has a deprecated constructor in /home/danlecu/public_html/_php/HTMLCleaner.php on line 14
Ce este un site web ‘responsive’ (adaptabil) ?
Ce este un site web ‘responsive’ (adaptabil) ?

luni, 2 ianuarie 2017

 

Ce este un site web ‘responsive’ (adaptabil) ?

 

În domeniul site-urilor web a devenit un lucru extrem de important accesarea acestora cu orice dispozitiv capabil să se conecteze la internet (laptop, telefon, tabletă, televizor etc.). Pentru marea majoritate a site-urilor web, crearea unui site separat pentru fiecare este imposibilă și fără sens.

Ce este web design-ul adaptabil?

Acest tip de realizare a unui site web profesional permite acestuia să se adapteze dispozitivului cu care utilizatorul îl accesează, indiferent de sistemul de operare, mărimea ecranului sau orientarea acestuia (vertical/orizontal).
În practică, acest lucru se realizează folosind tehnici speciale de programare care combină elemente flexibile, variante de imagini de diferite dimensiuni și scripturi care determină automat dimensiunea ecranului. Cu alte cuvinte, site-ul web trebuie să posede tehnologia de a se adapta automat la dispozitivul cu care utilizatorul îl accesează. Acest lucru elimină necesitatea de a se dezvolta versiuni separate de site web pentru fiecare dispozitiv.

Acest website foloseşte cookie-uri. Continuând navigarea îţi exprimi acordul asupra folosirii acestora. Află mai multe
Am înţeles